De rekenkamer Den Haag
beoordeelt hoe het
gemeentebestuur
functioneert

De ambtelijke staf van de Rekenkamer Den Haag ondersteunt het bestuur en voert de onderzoeken uit. De staf bestaat uit de secretaris en zeven onderzoekers.

Arjan Wiggers, secretaris

De secretaris is de hoogste ambtenaar van de rekenkamer en heeft de dagelijkse leiding over de medewerkers, stuurt externe onderzoekers aan, coördineert alle onderzoeken en werkzaamheden en bereidt de bestuursvergaderingen voor. Tevens is de secretaris aanspreekpunt voor externe contacten. Arjan Wiggers (1969) is per 16 maart 2015 secretaris van de Rekenkamer Den Haag. Arjan heeft een ruime ervaring in het (rekenkamer)onderzoek; vanaf 2005 als directielid en plaatsvervangend directeur bij de Randstedelijke Rekenkamer. Daarvoor in diverse functies in het beleidsonderzoek naar de Sociale Verzekeringen, waaronder vanaf 2002 als manager van de Onderzoeksafdeling van UWV. Hij heeft Wiskunde gestudeerd aan de Katholieke Universiteit Nijmegen.

Thijs Bosma, senior onderzoeker

Thijs Bosma (1971) is per 1 juni 2012 senior onderzoeker bij de Rekenkamer Den Haag en is tevens plaatsvervanger van de secretaris. Hij werkt sinds 1997 bij de gemeente Den Haag, als secretaris van de welstandscommissie, beleidsmedewerker voor de stadsstedenbouwer en programmamanager wijkaanpak. Thijs studeerde kunstgeschiedenis in Leiden, met specialisatie architectuur.

Sophie Henken, senior onderzoeker

Sophie Henken (1987) werkt vanaf 1 maart 2021 voor de Rekenkamer Den Haag. Hiervoor werkte zij voor de gemeente Den Haag en GGD Haaglanden als adviseur binnen het sociaal domein. Sophie is opgeleid als gezondheidswetenschapper aan de Universiteit van Maastricht en de Vrije Universiteit Amsterdam, met een specialisatie in European and international public health.

Sarike Verbiest, senior onderzoeker

Sarike Verbiest (1982) werkt vanaf 1 december 2021 voor de Rekenkamer Den Haag. Hiervoor werkte zij als onderzoeker bij TNO op het thema arbeid en arbeidsmarkt. Sarike heeft Bestuurskunde en Sociale & Organisatiepsychologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden en Strategisch HRM voor de publieke sector aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Souhaib ben Kchouh, onderzoeker

Souhaib ben Kchouh (1991) werkt per 1 juni 2018 bij de Rekenkamer Den Haag. Hiervoor liep hij stage bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, waar hij adviseerde over wapenexportbeleid. Souhaib is aan de Universiteit van Maastricht en de Universiteit van de Verenigde Naties opgeleid als bestuurskundige, met als specialisatie Governance and Multi-Level Governance.

Juliette van Adrichem, onderzoeker

Juliette van Adrichem (1993) werkt per 1 augustus 2018 bij de Rekenkamer Den Haag. Juliette is sinds 1 januari 2020 onderzoeker. Ze studeerde International Relations aan de Universiteit Leiden en specialiseerde zich in onderhandelingen en besluitvorming in de Raad van de EU. Tijdens haar studie liep ze stage bij de Algemene Rekenkamer en de Tweede Kamer.

Katelijne Brongers, onderzoeker

Katelijne Brongers (1993) werkt per augustus 2019 bij de Rekenkamer Den Haag. Daarvoor is ze werkzaam geweest bij het COA en als onderzoeker bij Veilig Thuis. Na haar bachelor Pedagogiek heeft zij de master Social and Cultural Anthropology gestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Tijdens haar master heeft zij onderzoek gedaan naar de (migratie) aspiraties onder jonge vrouwen in Lagos, Nigeria.

Alicia Majoor, junior onderzoeker

Alicia Majoor (1998) werkt per 1 september 2021 bij de Rekenkamer Den Haag. Ze studeerde Opsporingscriminologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Tijdens haar studie liep ze stage bij de Inspectie Justitie en Veiligheid als onderzoeksstagiaire.

Kariem Hommad, junior onderzoeker

Kariem Hommad (1992) werkt per december 2022 bij de Rekenkamer Den Haag. Hij studeerde Geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Tijdens zijn studie deed hij voornamelijk onderzoek naar sociale bewegingen in de Verenigde Staten.