Ambtelijke staf

De ambtelijke staf van de Rekenkamer Den Haag stelt zich aan u voor:

Arjan Wiggers, secretaris

De secretaris is de hoogste ambtenaar van de rekenkamer en heeft de dagelijkse leiding over de medewerkers, stuurt externe onderzoekers aan, coƶrdineert alle onderzoeken en werkzaamheden en bereidt de bestuursvergaderingen voor. Tevens is de secretaris aanspreekpunt voor externe contacten. Arjan Wiggers (1969) is per 16 maart 2015 secretaris van de Rekenkamer Den Haag. Arjan heeft een ruime ervaring in het (rekenkamer)onderzoek; vanaf 2005 als directielid en plaatsvervangend directeur bij de Randstedelijke Rekenkamer. Daarvoor in diverse functies in het beleidsonderzoek naar de Sociale Verzekeringen, waaronder vanaf 2002 als manager van de Onderzoeksafdeling van UWV. Hij heeft Wiskunde gestudeerd aan de Katholieke Universiteit Nijmegen.

Thijs Bosma, senior onderzoeker

Thijs Bosma (1971) is per 1 juni 2012 senior onderzoeker bij de Rekenkamer Den Haag. Hij werkt sinds 1997 bij de gemeente Den Haag, als secretaris van de welstandscommissie, beleidsmedewerker voor de stadsstedenbouwer en programmamanager wijkaanpak. Thijs studeerde kunstgeschiedenis in Leiden, met specialisatie architectuur.

Coen Eisma, onderzoeker

Coen Eisma (1981) werkt vanaf 1 oktober 2015 als onderzoeker voor de Rekenkamer Den Haag. Daarvoor heeft hij onder andere gewerkt als onderzoeker bij verschillende Regionale Informatie en Expertise Centra, waar hij doeltreffendheidsonderzoek deed naar en adviseerde over het integrale veiligheidsbeleid als middel om het lokale criminele ondernemingsklimaat te verstoren. Coen is aan de Erasmus Universiteit opgeleid als bestuurskundige, met als specialisatie de relatie tussen digitale media, beleid en politiek.

Rutger Smit, onderzoeker

Rutger Smit (1981) is vanaf 1 januari 2014 onderzoeker bij de Rekenkamer Den Haag. Daarvoor was hij werkzaam bij de Rekenkamer Rotterdam en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Vanuit deze achtergrond heeft hij ervaring met een breed scala aan beleids- en rekenkameronderzoek. Rutger is als bedrijfskundige afgestudeerd (Erasmus Universiteit) met een onderzoeksmaster op het snijvlak tussen bedrijfsleven, overheid en samenleving.

Souhaib ben Kchouh, onderzoeker

Souhaib ben Kchouh (1991) werkt per 1 juni 2018 als junior onderzoeker bij de Rekenkamer Den Haag. Hiervoor liep hij stage bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, waar hij adviseerde over wapenexportbeleid. Souhaib is aan de Universiteit van Maastricht en de Universiteit van de Verenigde Naties opgeleid als bestuurskundige, met als specialisatie Governance and Multi-Level Governance.

Juliette van Adrichem, onderzoeker

Juliette van Adrichem (1993) werkt per 1 augustus 2018 als junior onderzoeker bij de Rekenkamer Den Haag.  Ze studeerde International Relations aan de Universiteit Leiden en specialiseerde zich in onderhandelingen en besluitvorming in de Raad van de EU.  Tijdens haar studie liep ze stage bij de Algemene Rekenkamer en de Tweede Kamer.

Mylena Willemsen, managementassistent

Mylena Willemsen (1996) werkt per 1 maart 2018 als managementassistent bij de Rekenkamer Den Haag. Hiervoor liep ze stage bij de rekenkamer. Mylena ondersteunt de staf en de leden van de rekenkamer. Daarnaast is ze bezig met het behalen van haar bachelor Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden.