De rekenkamer Den Haag
beoordeelt hoe het
gemeentebestuur
functioneert.

Vacature: onderzoeker

De Rekenkamer Den Haag onderzoekt de doeltreffendheid, doelmatigheid en rechtmatigheid van het gevoerde bestuur door de gemeente Den Haag. De rekenkamer versterkt met haar onderzoek de positie en het functioneren van de gemeenteraad. Zij draagt daarmee bij aan het vertrouwen van de burger in de raad en het gemeentebestuur. Werken voor de Rekenkamer Den Haag betekent dat je met een positief kritische benadering het functioneren van de gemeente op uiteenlopende terreinen onderzoekt. Kwaliteit en betrouwbaarheid van onderzoek staat voor ons voorop en wij zijn voortdurend op zoek naar methoden om ons onderzoek, de presentatie van resultaten en de doorwerking van onze aanbevelingen te verbeteren.

Op korte termijn is de Rekenkamer Den Haag op zoek naar een enthousiaste en veelzijdige

Onderzoeker (medior-senior/32-36 uur)

Als onderzoeker werk je zelfstandig en in teamverband mee aan de onderzoeken van de rekenkamer. Je bent in staat om onderzoeksprojecten te leiden of hebt de ambitie om naar dat niveau door te groeien.

Rekenkamer Den Haag

De rekenkamer bestaat uit drie (externe) onafhankelijke leden. Zij oordelen over het handelen van het gemeentebestuur en rapporteren de resultaten van de onderzoeken aan de gemeenteraad. De leden van de rekenkamer bepalen het onderzoeksprogramma en gebruiken de input van de raad om onderzoeksthema’s te selecteren en de timing en de vorm van haar producten goed te laten aansluiten bij de wensen van de raad. De leden worden ondersteund door de staf die de onderzoeken uitvoert en onder leiding staat van een secretaris.

Wij vragen

Wij zijn op zoek naar een onderzoeker die in staat is zelfstandig en in teamverband (deel-) onderzoeken uit te voeren en eventueel te leiden. Je hebt een afgeronde academische opleiding en kennis van beleidsonderzoek en onderzoeksmethodologie, waaronder interviewtechnieken. Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in kwalitatief onderzoek en met verschillende onderzoeksmethoden. Ervaring in beleidsonderzoek is een pré. Als onderzoeker ben je in staat goed informatie te doorgronden. Je bent analytisch en je bent in staat je snel in te werken op nieuwe thema’s. De uitkomsten van jouw analyses weet je zowel mondeling als schriftelijk helder en kernachtig te presenteren. Je hebt affiniteit met het functioneren van de publieke sector en bent ambitieus in je streven een bijdrage te kunnen leveren aan de functie van de rekenkamer als onderdeel van het lokale bestuur.

Gezien de diversiteit aan onderwerpen waarnaar de rekenkamer onderzoek doet, stellen wij geen eisen aan de studie die je hebt afgerond. De meest voor de hand liggende studies op het gebied van onderzoek en de publieke sector zijn: bestuurskunde, economie, rechten, politicologie of sociologie. Ook kandidaten met een studie in de exacte wetenschappen die graag een bijdrage willen leveren aan het verbeteren van het functioneren van de gemeente Den Haag worden van harte uitgenodigd om te reageren.

Aanbod

We bieden je een contract voor één jaar aan met uitzicht op een vaste aanstelling. Afhankelijk van je niveau en ervaring wordt de functie ingeschaald als medior-onderzoeker (schaal 11) of senior-onderzoeker/projectleider (schaal 12). Het salaris bedraagt afhankelijk van je werkervaring minimaal € 3.491 (schaal 11.0) en maximaal € 5.048 (Schaal 12.6) bij een volledige aanstelling (36 uur). Voor algemene informatie zie onze website: www.rekenkamerdenhaag.nl

Procedure

Deze vacature stellen we open tot we een geschikte kandidaat hebben gevonden. Dat betekent dat er geen termijn is voor reactie en dat we kandidaten met een overtuigende motivatie en cv direct zullen uitnodigen voor een gesprek. We ontvangen graag een motivatie en cv op rekenkamer@denhaag.nl.