Nieuwsbericht

Vacature junior onderzoeker (32-36 uur)

Gepubliceerd: 
06 februari 2018
Laatste wijziging: 
06 februari 2018

De Rekenkamer Den Haag onderzoekt de doeltreffendheid, doelmatigheid en rechtmatigheid van het gevoerde bestuur door de gemeente Den Haag. De rekenkamer versterkt met haar onderzoek de positie en het functioneren van de gemeenteraad. Zij draagt daarmee bij aan het vertrouwen van de burger in de raad en het gemeentebestuur. Werken voor de Rekenkamer Den Haag betekent dat je met een positief kritische benadering het functioneren van de gemeente op uiteenlopende terreinen onderzoekt. Kwaliteit en betrouwbaarheid van onderzoek staat voor ons voorop en wij zijn voortdurend op zoek naar methoden om ons onderzoek, de presentatie van resultaten en de doorwerking van onze aanbevelingen te verbeteren.

Op korte termijn is de Rekenkamer Den Haag op zoek naar een recent afgestudeerde enthousiaste en veelzijdige

junior onderzoeker (32-36 uur)

Als junior onderzoeker werk je zelfstandig en in teamverband mee aan de onderzoeken van de rekenkamer. Tevens voer je ten behoeve van de totstandkoming van het onderzoeksprogramma verkennende onderzoeken naar verschillende beleidsthema’s van de gemeente uit.

Rekenkamer Den Haag

De rekenkamer bestaat uit drie (externe) onafhankelijke leden. Zij oordelen over het handelen van het gemeentebestuur en rapporteren de resultaten van de onderzoeken aan de gemeenteraad. De leden van de rekenkamer bepalen het onderzoeksprogramma en gebruiken de input van de raad om onderzoeksthema’s te selecteren en de timing en de vorm van haar producten goed te laten aansluiten bij de wensen van de raad.  De leden worden ondersteund door de staf die de onderzoeken uitvoert en onder leiding staat van een secretaris.

Wij vragen

Wij zijn op zoek naar een startend onderzoeker die in staat is zelfstandig en in teamverband (deel-) onderzoeken uit te voeren. Je hebt een afgeronde academische opleiding en kennis van beleidsonderzoek en onderzoeksmethodologie, waaronder interviewtechnieken. Als onderzoeker ben je in staat goed informatie te doorgronden en je snel in te werken op nieuwe thema’s. Je hebt affiniteit met het functioneren van de publieke sector en bent ambitieus in je streven een bijdrage te kunnen leveren aan de functie van de rekenkamer als onderdeel van het lokale bestuur. Je mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden zijn uitstekend.

Aanbod

We bieden je een aanstelling voor een jaar aan met uitzicht op een vast contract bij gebleken geschiktheid. Het salaris bedraagt minimaal € 2.795  en maximaal €4.225 (Schaal 10)  bij een volledige aanstelling (36 uur).

Informatie

Voor nadere informatie over de functie kun je terecht bij Arjan Wiggers, secretaris rekenkamer, tel: 06 209 704 91, e-mail: arjan.wiggers@denhaag.nl. Voor algemene informatie zie onze website: www.rekenkamerdenhaag.nl

Reageren?

Stuur uiterlijk 2 maart 2018 een korte motivatie en cv per e-mail aan rekenkamer@denhaag.nl. De selectiegesprekken (eerste ronde) worden gehouden naar verwachting in de tweede helft van maart. Je ontvangt uiterlijk 16 maart bericht of je wordt uitgenodigd voor een gesprek. De rekenkamer streeft bij de selectie naar diversiteit in de samenstelling van de staf.

Gepubliceerd: 
06 februari 2018
Laatste wijziging: 
06 februari 2018