Nieuwsbericht

Manus Twisk nieuwe voorzitter Haagse Rekenkamer

Gepubliceerd: 
29 oktober 2019
Laatste wijziging: 
29 oktober 2019

Manus Twisk is voorgedragen als voorzitter van de Haagse Rekenkamer. In een volgende raadsvergadering stemt de gemeenteraad over zijn benoeming. Twisk volgt Watze de Boer op, wiens termijn van zes jaar op 1 november 2019 eindigt

Manus Twisk heeft bijna dertig jaar ervaring in de publieke sector op het gebied van financiën, control en bedrijfsvoering. Zo vervulde hij diverse functies bij het ministerie van Financiën en de gemeenten Rotterdam en Amsterdam. Zijn laatste werkzaamheden waren sinds 2015 in het Caribisch gebied als secretaris van de Colleges Financieel Toezicht op Curaçao, Sint Maarten, Aruba en BES-eilanden.

In een reactie op zijn voordracht laat Manus Twisk weten: “Graag zet ik mij in voor de Rekenkamer Den Haag die met haar onafhankelijke oordelen en adviezen een belangrijke steun is voor de gemeenteraad. Mijn streven is om kwalitatief goede rapporten op te stellen die los staan van de politieke waan van de dag, maar ik wil ook de expertise van de rekenkamer inzetten om in te spelen op de actualiteit. Daar waar het niet goed gaat, hoop ik dat de gemeenteraad gebruik zal maken van de aanbevelingen van de rekenkamer om het functioneren van de gemeente voor de burgers, instellingen en bedrijven in Den Haag te verbeteren.”

Rekenkamer Den Haag

De leden van de rekenkamer oordelen over het handelen van het gemeentebestuur. Ze doen onderzoek en rapporteren de resultaten aan de gemeenteraad. De rekenkamer beslist zelf over haar onderzoeksprogramma, maar luistert daarbij heel scherp naar de wensen van de gemeenteraad.

De rekenkamer van de gemeente Den Haag bestaat uit drie onafhankelijke leden. De staf ondersteunt de leden bij hun taken.

Gepubliceerd: 
29 oktober 2019
Laatste wijziging: 
29 oktober 2019